2 November Cd Release | Agendaarchief

2008-08-28 10:11:15


Blown Up Art in samenwerking met WarChild en Koos van Dijk.

Het nieuwste nummer ´Papa komt vanavond niet thuis´ van Herman Brood en MC Drama sluit naadloos aan op het werk van WarChild. In de videoclip zal er gebruikt gemaakt worden van nooit eerder vertoond werk van Herman Brood. Deze kunstwerken zijn door Blown Up Art gedigitaliseerd en vergroot. De immense werken zijn de decorstukken die voorbij komen in de videoclip.
Blown Up Art sponsort de decorstukken voor de nieuwste videoclip van MC Drama en Herman Brood voor WarChild. De kunstwerken van Herman Brood zijn door Koos van Dijk (Brood Galerie) ter beschikking gesteld. Zo heeft Blown Up Art volgens de allernieuwste technieken de kunstwerken uitvergroot.

Het nummer ‘Papa komt vanavond niet thuis’ gaat over een soldaat die naar het front vertrekt en daar waarschijnlijk niet van terug zal keren. Al rappend verteld vanuit het perspectief van de hoofdrolspeler. De Tilburgse rapper MC Drama, ofwel Eric Brunswijk, nam het nummer in 1998 op samen met Herman Brood, en bleef op de plank liggen. Vanwege deze unieke samenwerking en ´rappende´ Herman Brood, wilde het team van de rapper het grootser aan gaan pakken. Door het antioorlog stempel die het nummer heeft werd meteen de link gelegd met WarChild. Nadat WarChild hoorde dat dit een initiatief was vanuit het undergroundcircuit en niet de commerciële molen, was de deal rond. Alle opbrengsten die voortkomen van de release ‘Papa’ gaan dan ook naar WarChild.

Blown Up Art is een nieuw concept waarbij originele kunstwerken huizengroot vergroot kunnen worden met het effect van een origineel. Inzetbaar voor eindeloze doeleinden zoals het aankleden van gebouwen, festivals, evenementen, concerten of als decor voor bijvoorbeeld een videoclip, maar ook gewoon thuis of op kantoor. Zo kunnen ook de minder bekende kunstenaars een carrièreboost krijgen. Kortom: eindeloos, eerlijk, creatief en nieuw!

Kunst inspireert en heeft een positieve werking op iedereen. Blown Up Art hoopt een Nederlands antwoord te geven, tegen het kopieermilieu van China. Kunst digitaliseren is vakmanschap. Kunst is een subjectieve expressie van een mens. Deze scheppende activiteit staat voor originaliteit, authenticiteit & uniciteit. Een kunstenaar hecht niet voor niets heel veel waarde aan de oorspronkelijke kenmerken van zijn of haar werk. Kunstwerken vervaardigt door Blown up Art worden met het zelfde ‘respect’ behandeld.

Thinking out of the box is onze dagelijkse bezigheid, wij staan open voor elk nieuw idee en uitdaging!


Voor verdere informatie neemt u contact op met onze PR verantwoordelijke Simone Hulst: simone@blownupart.com.